Check If .NET Is At Least Version 4.8 Uyarısı ve Çözümü

Bu makalemde SCCM sürüm yükseltme işlemlerinde karşılaşılan “Check If .NET Is At Least Version 4.8” uyarısı ve çözümünden bahsedeceğim.

Bilindiği gibi SCCM Güncelleştirmesi işlemine başlamadan önce öngereksinimlerin kontrolü (Prerequisites Check) işlemi yapılır. Bu işlem esnasında öngereksinim kontrolü yapılırken “Prerequisite check passed with warnings” uyarısı ile karşılaşılabilir.

Öngereksinimlerin kontrolü esnasında karşılaşılan uyarının kontrolü için

Monitoring -> Updates and Servicing Status -> Yükseltme yapılacak sürüme (Örnekte Configuration Manager 2107) sağ tık -> Show Status tıklanır.

Prerequisite Check bölümüne tıklandığında “Check If .NET Is At Least Version 4.8” uyarısı ile karşılaşıldıysa OK ile ilgili pencere kapatılır.

.NET 4.8 kurulum dosyası çalıştırılır. User Access Control uygulamanın cihazda değişiklik yapmasına izin verip vermediğimizi sorduğunda Yes ile devam edilir.

Açılan pencerede lisans sözleşmesi kabul edilir ve Install ile kurulum başlatılır.

Kurulum tamamlandığında Finish ile bitirilir.

Kurulum sonrası sunucunun yeniden başlatılması gerektiğiyle ilgili bir uyarı görüntülenir. Restart Now seçilerek sunucu yeniden başlatılır.

Öngereksinim kontrolü işlemi tamamlandıktan sonra Prerequisite check passed ifadesi görüntülenir.

Öngereksinimlerin kontrolünün sorunsuz olduğunun gözlenmesi için

Monitoring -> Updates and Servicing Status -> Yükseltme yapılacak sürüme (Örnekte Configuration Manager 2103) sağ tık -> Show Status tıklanır.

Öngereksinim kontrolünün sorunsuz şekilde tamamlandığı görülür.

Böylece SCCM sürüm yükseltme işlemlerinde karşılaşılan “Check If .NET Is At Least Version 4.8” uyarısı ortadan kalkmış olur ve yükseltme işlemine devam edilebilir.

Faydalı olması dileğiyle…

Check If .NET Is At Least Version 4.8 Uyarısı ve Çözümü” için bir yorum

Bir Cevap Yazın