Site icon Emre'nin Sistem Odası

Bulut Bilişim (Cloud Computing) Nedir?

Bulut Bilişim (Cloud Computing) sunucular, ağlar, veritabanları, depolama başta olmak üzere birçok bilgi işlem hizmetinin internet üzerinden sunulmasıdır. Fiziksel veri merkezleri, sunucular, ağ ve güvenlik cihazları, depolama üniteleri satın almak ya da kiralamak yerine bu hizmetlerin hangileri talep edilirse kullandıkça ödeme yöntemiyle fiyatlandırılıp talep edilen hizmet internet üzerinden karşılanır.

Bulut Bilişimin Avantajları

Maliyet

Bulut bilişim, veri merkezi kurma ve çalıştırma, donanım ve yazılım satın alma, sunucular, güç kaynakları, soğutma kaynakları gibi maliyetleri ortadan kaldırır.

Güvenlik

Bulut bilişim altyapısında gelişmiş tehdit koruması ve politikalar sağlayan bulunur. Bu nedenle sistemler ve uygulamaların güvenliği sağlanmış olur.

Performans

Bulut bilişim hizmetleri güvenli veri merkezlerinde, dünya çapında ağlarda ve en yeni nesil donanımlarla çalışırlar. Bu nedenle çoğu geleneksel veri merkezlerindeki donanımlardan daha performanslı çalışmaktadırlar. Bu nedenle Bulut bilişimde büyük miktarlarda bilgi işlem kaynakları bile dakikalar içerisinde oluşturulabilir.

Güvenilirlik

Bulut bilişim yapısında veriler bulut hizmetleri sağlayıcısı tarafından farklı sitelerde yedeklenebilir. Bu sayede yedekleme, iş sürekliliği ve felaket kurtarma işlemleri daha kolay hale gelir.

Üretkenlik

Geleneksel veri merkezlerinde donanım kurulumları, yazılım kurulumları, yazılım güncelleştirmeleri gibi birçok iş yükü vardır. Bulut bilişim bu iş yüklerinin çoğunu ortadan kaldırır.

Küresel Ölçeklendirme

Bulut bilişim esnek bir şekilde ölçeklendirilebilme yeteneğine sahiptir. Bu sayede doğru miktarda kaynak doğru coğrafi konumda sağlanabilir.

Faydalı olması dileğiyle…

Exit mobile version