Site icon Emre'nin Sistem Odası

SCCM’de Yazılım Güncelleme Dağıtımı (Software Update Deployment)

Yazılım güncellemeleri, büyük yazılım firmaları mevcut ürünlerindeki güvenlik açıklarını gidermek için yayınlanır. Bilgisayarları güncel tutmak , siber saldırılara ve zararlı tehditlere karşı koruma sağlamak için çok önemlidir. System Center Configuration Manager yazılım güncellemelerini takip gibi zor bir işin yanı sıra bu güncelleştirmeleri uygulamak için yardımcı araçlar ve kaynakları sağlar.

SCCM’de yazılım güncellemelerini dağıtmak için Automatic ve Manuel olmak üzere iki yol vardır :

Manuel Yazılım Güncelleme Dağıtımı (Manuel Software Update Deployment) : Bir dizi güncelleme Configuration Manager konsolundan seçilir ve bu güncellemelerin ilgili Collection’a dağıtımı yapılır

Automatic Yazılım Güncelleme Dağıtımı (Automatic Software Update Deployment) : Automatic Deployment Rules kullanılarak yazılım güncellemelerinin dağıtımı yapılır. Bu yöntemde aylık yazılım güncellemelerinin dağıtımı ve tanımların (definitions) güncellenmesi yapılır. Bu Automatic Deployment Rule çalıştığında belirtilen ölçütleri karşılayan yazılım güncellemeleri (örneğin geçen hafta yayınlanan tüm güvenlik yazılım güncelleştirmeleri) bir yazılım güncelleştirme grubuna (Software Update Group) eklenir. Yazılım güncellemeleri için indirilen içerik dosyaları ve dağıtım noktalarına kopyalanır. Ardından yazılım güncellemeleri , hedef collection’daki istemci bilgisayarlara dağıtılır.

Yazılım güncellemelerinin manual (el ile) ve automatic (otomatik) kurulumu aşağıda anlatılmaktadır.

Software Update Rolünün Kurulumu

Updatelerin Senkronize Edilmesi :

Manual (El İle) Software Update Deployment

Software Update Group Oluşturulması :

Updatelerin Collection’a Dağıtımı :

Automatic (Otomatik) Software Update Deployment

Böylece SCCM üzerinde Software Update Point kurulumu yapılmış ve hem Manuel hem de Automatic Deployment Rule aracılığıyla Software Update Deployment işlemleri tamamlanmış olur.

Faydalı olması dileğiyle…

Exit mobile version