Azure Active Directory’e Özel Alan Adı Eklenmesi

Azure Active Directory’de kiracı olarak ilk oturum açıldığında eğer özel bir alan adı tanımlanmadıysa mevcut hesap adınız alan adı olarak eklenir. Özel bir alan adını Azure Active Directory’e eklemek için gerekli adımlar aşağıdaki gibidir.

Azure Portalde oturum açılır ve portal menüsünden Azure Active Directory seçilir.

Menüden Custom domain names seçilir.

Özel alan adı eklemek için Add custom domain seçilir.

Add custom domain seçildiğinde sağ tarafta eklenecek özel alan adı bilgisi belirtilir. Örnekte hasanemresatilmis.com olarak belirtilmiştir. Alan adının eklenmesi için Add Domain tıklanır.

hasanemresatilmis.com özel alan adının Azure Active Directory ile kullanılabilmesi için doğrulama işlemi gerekir. Doğrulama işlemi için ise buradaki bilgilerin hasanemresatilmis.com alan adının DNS Zone’una yeni bir TXT kaydı olarak eklenmesi gerekir.

Bu kayıt hasanemresatilmis.com DNS Zone’una eklenmeden Verify ile doğrulama işlemi denenirse aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşılır.

DNS’te yapılan değişikliklerin kullanılabilir olması 72 saat sürebilmektedir. DNS değişikliklerinin tamamlanmasının ardından doğrulama için Azure Active Directory -> Custom domain names -> hasanemresatilmis.com -> Verify seçilir.

hasanemresatilmis.com alan adının DNS Zone’una TXT kaydı hatasız bir şekilde girilmişse doğrulama işlemi başarıyla sonuçlanacaktır.

Bu bölümde Make primary seçilerek alan adı birincil alan adı olarak tanımlanabilir.

Menüden Custom domain names seçildiğinde yeni eklenen ve onaylanan özel alan adı Status bölümünde Verified olarak görüntülenecektir.

Böylece Azure Active Directory’e özel bir alan adı eklenmiş olur.

Faydalı olması dileğiyle…

Azure Active Directory’e Özel Alan Adı Eklenmesi” için bir yorum

Bir Cevap Yazın